Menneskebiblioteket på Fanø 20. oktober 2018

Hvad er Menneskebiblioteket?

Følgende bøger er til udlån på Nordby Bibliotek den 20. oktober:

Vegetar, sexolog, veganer, Venligboer, gøgler, skizofren, angst, depression, høj IQ, ædru alkoholiker, ludoman, ex misbruger, ex stofmisbruger, ex hashmisbruger, ADHD, hjerneskadet og førtidspensionist. 

Så hvis der er nogen der kunne tænke sig at få mere at vide – så er der frit slag! 

Første udlån er kl. 13 og sidste er kl. 15.45. Der skal lige være tid til at få lånet afsluttet samtalen på en god måde. 

Hos Menneskebiblioteket kan du låne bøger som på et hvert andet bibliotek. Forskellen er dog, at “bøgerne" her er levende mennesker med personlige historier og erfaringer fra deres eget liv. De repræsenterer grupper i samfundet, som hyppigt er udsat for fordomme og diskrimination på grund af deres livsstil, beskæftigelse, sociale status, etniske oprindelse eller lignende.

Menneskebiblioteket er en forening, som arbejder for at skabe større tolerance og forståelse for mangfoldighed i samfundet. Det gør vi ved at skabe et dialogrum, hvor udfordrende og ofte tabubelagte emner kan drøftes åbent, uden fordømmelse. Et sted, hvor mennesker der ellers aldrig ville mødes og tale sammen, kan finde plads til samtale. Udgangspunktet er, at vi alle har godt af at udfordre vores fordomme og hos Menneskebiblioteket må du spørge om alt.

Menneskebiblioteket startede som et event på Roskilde Festival i år 2000, arrangeret af Ronni og Dany Abergel samt Asma Mouna og Christoffer Erichsen fra foreningen Stop Volden. Det første Menneskebibliotek havde åbent otte timer om dagen, fire dage i træk og læserne kunne vælge mellem 50 forskellige titler. Det brede udvalg af bøger gav læsere rig mulighed for at udfordre deres fordomme – en chance de greb. Mere end et tusind læsere deltog i eventet, hvilket overbeviste både bøger, bibliotekarer, læsere og arrangører om, at Menneskebiblioteket havde potentiale til at ændre samfundet.

I dag har Menneskebiblioteket et dansk bogdepot i København og Esbjerg-Varde og konceptet har spredt sig til mere end 80 lande verden over.

Vores arrangementer er henlagt til enhver type af uddannelsesinstitutioner, offentlige biblioteker, men også i organisationer, private virksomheder og større offentlige arrangementer, indgår der Menneskebiblioteker.

Alle bøger der udgives af Foreningen Menneskebiblioteket medvirker frivilligt og ulønnet. Udlån af bøger fra biblioteket er altid gratis og lånerkort udstedes af bibliotekaren ved skranken.

Vi glæder os til at møde dig.

Nordby Bibliotek og KUK - Kontoret for Ukontrolleret Kreativitet er gået sammen om dette arrangement og vi glæder os meget til at Menneskebiblioteket kommer til Fanø.

Tak til Kulturelt Samråd Fanø for støtte til dagen

Nyeste kommentarer